• Ammeraal Beltech | mei 2015

  Advent International zal Ammeraal Beltech overnemen

  Advent International (“Advent”), een van de grootste en meest ervaren globale private-equity-investeerders, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een bindend aanbod heeft gedaan voor de overname van Ammeraal Beltech, een van de globale leiders in lichtgewicht proces- en transportbanden van Gamma Holding, een houdstermaatschappij in eigendom van Gilde Buy Out Partners (“Gilde”) en Parcom Capital Management (“Parcom”). De voorwaarden van het bindende aanbod zijn niet vrijgegeven. De ondernemingsraden van Ammeraal Beltech en de andere werknemersvertegenwoordigingen zullen worden geraadpleegd voor een formele overeenkomst wordt gesloten. De voltooiing van de transactie hangt alleen af van de goedkeuring van de fusie en andere gebruikelijke voorwaarden.

  Ammeraal Beltech heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. Het vervaardigt, distribueert en onderhoudt transportbanden voor een waaier van toepassingen in de lichte industrie, waaronder de voedselverwerking, de autonijverheid, de logistiek en het textiel. Het bedrijf levert producten aan meer dan 25.000 klanten in ruim 150 landen, met negen fabrieken en meer dan 80 servicecentra.

  Sinds zijn oprichting in 1950 staat Ammeraal Beltech in de voorhoede van de fabricage van innovatieve bandoplossingen. Met zijn specifiek ontwikkelde R&D-centra ontwikkelt en introduceert het bedrijf nieuwe materialen, producten, accessoires, profielen en gereedschappen. Het heeft de grootste portfolio van bandproducten ter wereld en staat bekend om zijn hoge kwaliteit, prestaties en klantendienst.

  Vorig jaar had Ammeraal Beltech een omzet van € 325 miljoen, voor een beduidend deel afkomstig uit het onderhoud, de vervanging en de upgrade van proces- en transportbanden.

  Jan Janshen, Managing Partner, Advent International: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Ammeraal Beltech, dat aan de volgende fase van zijn ontwikkeling begint. De expertise en het globale netwerk van Advent zullen het bedrijf helpen om zijn nu al groeiende internationale aanwezigheid te versnellen, vooral in China en op het Amerikaanse continent, terwijl het blijft investeren in de productontwikkeling, om de klanttevredenheid en de kwaliteit van de producten verder te verbeteren.”

  Michael Vogel, Chief Executive Officer, Ammeraal Beltech, voegt eraan toe: “De investering door Advent is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Ammeraal Beltech. Zijn ervaring en kennis van de industriesector, samen met zijn internationale voetafdruk en praktische benadering van de waardeschepping, zullen in ons voordeel spelen terwijl wij onze concurrentpositie blijven consolideren en versterken.”

  Jan Albers, Chief Executive Officer, Gamma Holding, voegt eraan toe: “Onder de hoede van Gilde en Parcom heeft Ammeraal Beltech een strategische agenda geïmplementeerd die in de volgende jaren een sterke groei belooft. Onder de vleugels van zijn sterke nieuwe eigenaar zal Ammeraal Beltech optimaal geplaatst zijn om zijn volle potentieel te benutten. Wij wensen Ammeraal Beltech, zijn management en werknemers, en ook Advent, het allerbeste voor de toekomst.”