• RH Marine Group | augustus 2015

  Akkoord over de overname van Imtech Marine

  Pon Holdings en Parcom Capital zijn het eens geworden over de overname van Imtech Marine in zijn geheel. De details van de overname worden nu uitgewerkt.

  De komst van de nieuwe aandeelhouders Pon Holdings en Parcom Capital garandeert de continuïteit van Imtech Marine en stelt het bedrijf in staat om zijn groeiambitie waar te maken. De overname is een bron van gemoedsrust en zekerheid voor de werknemers, klanten en leveranciers.

  René ten Brinke, Director Global Services van Imtech Marine, zegt: “Wij zijn buitengewoon tevreden met Pon Holdings en Parcom Capital als nieuwe “eigenaars” van Imtech Marine. Het zijn twee hoogst professionele bedrijven met een ruime ervaring in de maritieme sector. Wij hadden geen beter scenario kunnen bedenken. De nieuwe aandeelhouders passen perfect in de positieve ontwikkelingen die al bij Imtech Marine begonnen zijn. Ze zullen onze groei verder versterken en versnellen.”

  Imtech Marine is een toonaangevend bedrijf op de mondiale maritieme markt. Het werkt als een full-service leverancier en systeemintegrator van op maat gemaakte, innovatieve en duurzame technologische oplossingen voor het volledige schip. Het bedrijf telt bijna 2.500 werknemers in om en nabij 100 kantoren in 30 landen, dicht bij de centra van de scheepsbouw en langs de scheepvaartroutes. Imtech Marine zal na de overname onafhankelijk blijven werken.

  Pon Holdings heeft een uitgebreide internationale expertise opgebouwd in de maritieme en offshore sectoren. Parcom Capital is in deze sectoren een actieve investeerder. Naast de nodige investeringen zullen de twee bedrijven hun kennis en expertise inbrengen om de marktpositie van Imtech Marine verder te versterken. De nieuwe aandeelhouders gaan met Imtech Marine een langetermijnverbintenis aan.