• Altrex | april 2022

  Altrex begint aan volgende groeifase met nieuwe partner Frénéhard & Michaux

  Frénéhard & Michaux Group (F&M) heeft het belang van Parcom in Altrex overgenomen en vormt daarmee een sterk en langdurig partnerschap dat de toekomstige groei en continuïteit van Altrex ten goede zal komen. Het partnerschap creëert een Europese marktleider in de productcategorie ‘working at height’ en biedt diverse groeimogelijkheden voor betrokkenen, zowel geografisch als operationeel.

  Altrex is gespecialiseerd in aluminium klimoplossingen zoals steigers, trappen, ladders en hangbruggen. Altrex is marktleider in Nederland en België, waar het een breed productportfolio aanbiedt aan haar professionele, doe-het-zelf klanten en verhuurklanten. Daarnaast exporteert de onderneming haar producten naar meer dan 60 landen.

  F&M is een groot Frans industrieconcern, met een specifieke focus op producten voor ‘access & safe working at height’ en verdere dak toebehoren. Met deze overname zal F&M zich nog meer gaan bezighouden met het segment ‘working at height’, dat voornamelijk bestaat uit (stalen en aluminium) klimoplossingen en valbeveiligingsoplossingen. De productgroep ‘working at height’ vertegenwoordigt een significant aandeel van de totale omzet van F&M. In het verleden heeft F&M in dit segment verschillende acquisities gedaan, waaronder Tubesca-Comabi en Skyworks. Als onderdeel van F&M zal Altrex goed gepositioneerd zijn voor verdere groei op het gebied van ‘working at height’, zowel geografisch als operationeel.

  Eugène Derksen, CEO Altrex: “Wij zijn verheugd over de samenwerking met F&M, aangezien we een grote culturele en operationele fit zien tussen de bedrijven en diverse groeimogelijkheden. Ik wil Parcom graag bedanken voor hun actieve betrokkenheid over de afgelopen jaren, in het bijzonder met betrekking tot de verschillende geïdentificeerde groei-initiatieven voor Altrex. Parcom in het algemeen en haar mensen in het bijzonder hebben bewezen de partij te zijn waar we in 2018 naar op zoek waren. Wij kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk voor Altrex.”

  Willem-Jan Merckel, Parcom: “Sinds onze investering in 2018 hebben we ons samen met het management gericht op het uitbreiden van de activiteiten van Altrex en het voortzetten van innovatieve oplossingen binnen het segment ‘working at height’. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe samenwerking diverse verdere groeimogelijkheden biedt voor beide partijen en willen alle betrokken partijen feliciteren met een succesvolle afronding van de transactie.”

  Over Altrex

  Altrex is gespecialiseerd in aluminium klimoplossingen (o.a. steigers, trappen, ladders en hangbruggen) en heeft haar hoofdkantoor in Zwolle, Nederland. Altrex’ thuismarkten zijn Nederland en België, waar het een breed productportfolio aanbiedt voor zowel professionele als ook doe-het-zelf klanten. Altrex heeft een wereldwijd bereik via haar export organisatie en verkoopt aan klanten in meer dan 60 landen, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Polen en Duitsland.

  Meer informatie: www.altrex.com

  Over Frénéhard & Michaux

  Frenehard, Securigard, Tubesca-Comabi, FMS Ringue, Skyworks, Tendo, Artub, Roy, SYAM, Gamesystem en MA Estructuras  maken allemaal deel uit van dezelfde familie genaamd Frénéhard & Michaux en alle leden van de familie delen het idee van hoogte – steigers en ladders, dak toebehoren, valstopsystemen en vangrails – hoogte is de gemeenschappelijke noemer van de bedrijfsactiviteiten. Alle bedrijven van Frénéhard & Michaux delen eenzelfde industriële traditie en een enorme ‘materiaal’-expertise met de nadruk op aluminium en staal. De negen productievestigingen in Frankrijk en elf internationale dochterondernemingen (Spanje, Nederland, Duitsland en Italië) bieden de middelen om een doel te bereiken – precies de producten leveren die klanten nodig hebben in Frankrijk en Europa.

  Meer informatie: www.frenehard-michaux.eu