• Bakkersland | december 2008

  Bakkersland acquires Quality Bakers

  In aansluiting op eerdere berichtgeving maakt Bakkersland Groep BV (Bakkersland) bekend dat zij per 7 december 2008 definitief de activiteiten van Quality Bakers B.V. van Barilla Holding heeft overgenomen.

  Eerder dit jaar is goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit verkregen. Afgelopen week hebben beide Ondernemingsraden een positief advies gegeven en is met de vakorganisaties een Sociaal Plan afgesloten.

  Bakkersland zal de eerder aangekondigde herstructurering doorvoeren. Deze houdt in:

  • Het doorverkopen van de Quality Bakers vestigingen Arnhem en Nieuw-Amsterdam aan Borgesius Holding BV.
  • Het sluiten van de Bakkersland vestigingen Waalwijk-Oost en Utrecht.
  • Het sluiten van de Quality Bakers vestiging Haarlem en het hoofdkantoor van Quality Bakers in Reeuwijk.

  Door een verbeterde geografische spreiding, uitbreiding met specialiteiten en een effici├źnter bakkerijplatform, is Bakkersland in staat haar afnemers nog beter te bedienen.

  Over Bakkersland
  Bakkersland is een belangrijke speler op de Nederlandse markt voor verse bakkerijproducten. Bakkersland levert dagvers brood, specialiteiten, winkelafbak, thuisafbak en gebak aan de Nederlandse foodretail- en foodservicemarkt. Tevens is Bakkersland actief in de export binnen West Europa.

  Na de herstructurering zal Bakkersland beschikken over 18 bakkerijlocaties, een hoofdkantoor in Hedel, circa 2200 medewerkers en een omzet van 450 miljoen Euro.