• Bakkersland | november 2012

  Bakkersland verkoopt MultiVlaai aan Hermans Investments

  MultiVlaai, de specialist op het gebied van Limburgse vlaai, krijgt een nieuwe eigenaar. Bakkersland verkoopt MultiVlaai per 1 november aan Hermans Investments.

  Hermans Investments is onderdeel van de Hermans Groep, een bedrijf dat sinds 1972 onder andere actief is op het gebied van retail, franchising en logistiek. Hermans is een allround dienstverlener, met focus op ontwikkeling van en samenwerking met A-merken.

  Bakkersland neemt na ruim 25 jaar afscheid van MultiVlaai. Alle medewerkers van MultiVlaai gaan mee over naar de nieuwe eigenaar, zodat er geen banen verloren gaan. “Wij zijn van mening dat MultiVlaai beter tot zijn recht zal komen binnen een organisatie met grote kennis van en ervaring met franchising. In Hermans Investments zien wij daarvoor de geschikte partij”, aldus Eugène Scholten, algemeen directeur van Bakkersland. “De samenwerking tussen Bakkersland en MultiVlaai zal worden voortgezet. We hebben een lange termijn samenwerkingsovereenkomst, waarbij we de productie en levering van de vlaaien vanuit onze bakkerij in Sevenum blijven verzorgen.”

  MultiVlaai is de specialist in Limburgse vlaaien. Actieve, zelfstandige franchisenemers exploiteren met elkaar 112 vestigingen, verspreid door het hele land. Dagelijks leveren én bezorgen zij een rijk assortiment van heerlijk verse Limburgse vlaaien en gebak. MultiVlaai is ook zeer succesvol in de online verkoop van vlaaien en gebak.
  MultiVlaai past uitstekend binnen de strategie van Hermans Investments. “Wij zijn blij dat de gedegen en succesvolle franchise-organisatie MultiVlaai onze portefeuille van formules komt versterken. MultiVlaai heeft een sterke marktpositie en een goed netwerk van winkels. Wij zien veel mogelijkheden om verdere groei van MultiVlaai een impuls te geven,” aldus oprichter en CEO Kees Hermans. “In nauwe samenwerking met de franchisenemers onderzoeken we welke kansen er liggen voor de winkelformule, om deze vervolgens verder uit te kunnen bouwen.”

  Bakkersland is een portfolio-onderneming van Parcom Capital.

  Over Bakkersland
  Bakkersland is een dynamisch concern dat iedere dag weer de bakkersproducten voor zijn klanten verzorgt. Met zijn brede assortiment is Bakkersland actief op elke deelmarkt van de bakkerijsector: vers brood en gebak, specialiteiten, zuurstofarm verpakte en diepgevroren producten. In Nederland is Bakkersland marktleider met 18 bakkerijen verspreid door heel het land. Bij Bakkersland werken ongeveer 2.400 mensen. De jaaromzet is ca. 450 miljoen euro.

  Over Hermans Investments
  Hermans Investments ziet dat in een wereld vol verandering de sterke retailmerken vaste waarden vormen, die zekerheid en duidelijkheid bieden aan de consument. Daarom wil Hermans Investments hét schakelpunt zijn (intermediair, distributeur, dienstverlener en retailer) tussen aanbieders van A-merken, producten en diensten en sterke media- en retailmerken. Hermans geeft daaraan uitvoering door sterke autonome merken, labels en bedrijven gestructureerd te laten (samen)werken en daardoor optimaal te laten renderen.

  Over Parcom Capital
  Parcom Capital is een pan-Europese investeringsmaatschappij die zich richt op het ondersteunen van ambitieuze management teams. Parcom is opgericht in 1982 en beheert een geïnvesteerd en gecommitteerd vermogen van ruim EUR 1,6 miljard. Met kantoren in Amsterdam, Munchen en Parijs heeft Parcom deelgenomen in de ontwikkeling van ruim 250 Europese ondernemingen. Voor meer informatie: www.parcomcapital.com.