• Bakkersland | januari 2013

  Bakkersland verkoopt Wouter de Graaf B.V.

  Bakkersland maakt vandaag bekend overeenstemming te hebben bereikt over de verkoop van de productie van diepvriessnacks. Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V. wordt de nieuwe eigenaar van deze activiteit. Eind november werd voor deze verkoop al een principeovereenkomst gesloten.

  Met deze verkoop geeft Bakkersland verdere invulling aan de uitvoering van de strategie. Een speerpunt van de strategie is de focus op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van dagvers gebak en brood en afbakbrood. Nadat eind 2012 MultiVlaai aan Hermans Investments B.V. werd verkocht en Dutch Bakery B.V. de productie van thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes overnam, zal Bakkersland met de verkoop van de productie van diepvriessnacks gefocust zijn op die activiteiten waarin de onderneming een sterke marktpositie heeft en op de lange termijn groeikansen ziet.

  Impuls voor verdere groei
  “Op de markt van diepvriessnacks is de prijs vaak leidend. Bakkersland ziet daarbij, evenals bij thuisafbak snacks, onvoldoende mogelijkheden om waarde te creëren. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze activiteit bij Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V., door de schaalgrootte en specialisatie van deze onderneming, betere kansen heeft om verder te ontwikkelen,” aldus Eugène Scholten, algemeen directeur van Bakkersland.

  Wouter de Graaf B.V.
  Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V. is een specialist in zoete en hartige bake-off producten, luxe koek en cake, waarbij kwaliteit en aandacht voor het ambachtelijke karakter van de producten hoog in het vaandel staan. “Wij zijn verheugd dat wij de diepvriesproducten van Bakkersland aan ons assortiment kunnen toevoegen en deze zowel in Nederland als internationaal kunnen vermarkten,” aldus Wouter de Graaf, algemeen directeur van Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V.

  Bakkersland is een portfolio-onderneming van Parcom Capital.

  Over Bakkersland
  Bakkersland is een dynamisch concern dat iedere dag weer de bakkersproducten voor zijn klanten verzorgt. Met zijn brede assortiment is Bakkersland actief op elke deelmarkt van de bakkerijsector: vers brood en gebak, specialiteiten, zuurstofarm verpakte en diepgevroren producten. In Nederland is Bakkersland marktleider met 18 bakkerijen verspreid door heel het land. Bij Bakkersland werken ongeveer 2.400 mensen. De jaaromzet is ca. 450 miljoen euro.