• Simpel | augustus 2016

  Belang in Simpel.nl verworven

  Parcom Capital heeft het genoegen om de verwerving aan te kondigen van een beduidend minderheidsbelang in Simpel.nl. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke fusiegoedkeuringen en zou in het derde kwartaal van 2016 afgerond moeten zijn. Simpel is een snel groeiende onafhankelijke leverancier van mobiele communicatiediensten in Nederland, waar het een leidende positie inneemt op de sim-only budgetmarkt.

  “Om de groei van Simpel verder te versnellen en zijn marktpositie uit te breiden, heb ik Parcom Capital aangesproken over een samenwerking,” verklaart Jasper de Rooij, CEO en stichter van Simpel. Simpel is er in de afgelopen jaren met de steun van zijn voormalige aandeelhouder De Hoge Dennen in geslaagd zijn organisatie verder te professionaliseren.

  Deze professionele verbeteringen hebben de huidige groei en bloei van het bedrijf en van de merknaam Simpel sterk beïnvloed. Jasper de Rooij: “Wij zijn nu klaar voor de volgende fase in onze ontwikkeling. Een private-equity-investeerder als Parcom past uitstekend in de groeistrategie die wij in gedachten hebben.”

  Piet-Hein de Jager, partner bij Parcom Capital, is blij met de investering in Simpel. De Jager: “Wij waren onder de indruk van het sterke managementteam van Simpel en hebben veel waardering voor de marktpositie die het heeft opgebouwd. Als budgetspeler zijn zij erin geslaagd een hoog niveau van kwaliteit in hun diensten op te nemen. Hun transparantie tegenover de klanten leidt tot duidelijke, aantrekkelijke voorstellen, zoals het succes van Simpel in de loop der jaren bewijst. Wij willen Jasper en zijn team erg graag begeleiden in de verdere groei van Simpel.”

  Simpel werd in deze transactie geadviseerd door ING M&A. Parcom werd geadviseerd door NIBC.