• Elektramat | juli 2023

  Elektramat vindt in Parcom partner voor verdere groei

  Elektramat en investeringsmaatschappij Parcom hebben overeenstemming bereikt over de toetreding van Parcom als mede aandeelhouder tot de online elektrotechnische groothandel. Oprichter Ruud Pierik en Algemeen Directeur Mike van Klaveren zullen met een significant belang aandeelhouder blijven van het bedrijf en Mike van Klaveren zal aanblijven als Algemeen Directeur. Parcom zal toetreden als partner om Elektramat te ondersteunen bij haar (internationale) groei strategie.

  Elektramat is een in 2006 opgerichte online elektrotechnische groothandel en specialist in groepenkasten en elektromaterialen. Vanuit het hoofdkantoor in Enschede verzenden Elektramat’s 400 medewerkers binnen 24 uur maatwerk groepenkasten en andere producten aan professionele en particuliere klanten in de Benelux. Dankzij de onderscheidende productpropositie, het brede assortiment en het sterke online platform is Elektramat afgelopen jaren hard gegroeid en geprofessionaliseerd. Op dit moment wordt er gebouwd aan een tweede vestiging van 36.000 vierkante meter in Almelo.

  Voor komende jaren zijn er ambitieuze plannen, zowel voor verdere groei in de Benelux als voor expansie daarbuiten. Om deze groei te faciliteren heeft Elektramat investeringsmaatschappij Parcom aangetrokken als partner.

  Mike van Klaveren, Algemeen Directeur van Elektramat: ’’De verdere groei in België, maar ook de te zetten stappen naar Duitsland en zelfs nog verder Europa in, staan in de lange termijn roadmap van Elektramat opgenomen. Om hiervoor gesteld te staan als bedrijf en om de juiste keuzes te maken als het gaat om deze expansie inclusief alle bijkomende facetten, hebben wij de stap gezet om met Parcom in zee te gaan. Vanaf het begin waren de gesprekken open, eerlijk, constructief en prettig, alles met een ondernemende visie. Dit past zeer goed bij Elektramat. We zijn dan ook zeer verheugd met de toetreding van Parcom als medeaandeelhouder en bouwen graag met elkaar aan een internationaal Elektramat.’’

  Willem-Jan Merckel, Parcom: “We zijn onder de indruk van de ontwikkeling die Elektramat afgelopen jaren heeft doorgemaakt en zijn trots dat wij mogen toetreden als partner. Het unieke en differentiërende vermogen van Elektramat’s configuratoren en keuze hulptools, de klant ontzorgende benadering en de technische expertise bieden veel potentie voor verdere groei in binnen- en buitenland. We kijken ernaar uit om die samen met het Elektramat team te realiseren.”

  Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

  Over Elektramat

  Elektramat is een in 2006 door Ruud Pierik opgerichte online elektrotechnische groothandel en specialist in groepenkasten en elektromaterialen. Vanuit het hoofdkantoor in Enschede verzenden Elektramat’s 400 medewerkers binnen 24 uur maatwerk groepenkasten en andere producten aan professionele en particuliere klanten in de Benelux. Meer informatie: www.elektramat.nl.