• Euroma | juni 2021

  Euroma klaar voor verdere duurzame groei met strategisch partner Marubeni Corporation

  Marubeni Corporation (“Marubeni”), een wereldwijde handelsonderneming uit Japan, heeft een significant minderheidsbelang verworven in Euroma Holding B.V. (“Euroma”), een Europese top-3 onderneming op het gebied van kruiden en specerijen. Marubeni is een strategisch partner en heeft de intentie om over bepaalde tijd 100% aandeelhouder te worden en om Euroma verder te laten groeien om de meest innovatieve producten op basis van kruiden en specerijen te leveren aan vooraanstaande internationale food partners.

  Bert Bakker, CEO Euroma: “De interesse van Marubeni om in te stappen in Euroma zien wij als een bevestiging van de unieke kennis en ervaring die Euroma heeft op het gebied van de ontwikkeling van toonaangevende smaakmakers op basis van kruiden en specerijen. In sterk partnerschap met onze aandeelhouder Parcom is Euroma in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een leidende Europese speler met een state-of-the-art productiefaciliteit. Met Marubeni hebben wij een nieuwe lange-termijn strategische partner aan ons verbonden met wie we onze internationale groei verder kunnen versnellen. Met onze splinternieuwe R&D centrum en productiefaciliteit in Zwolle als solide basis, biedt deze strategische combinatie volop kansen voor onze klanten en voor onze medewerkers.”  

  Marco van Vliet, Parcom: Het is Parcom een genoegen geweest om Euroma sinds 2017 te ondersteunen bij haar groei. Wij kijken met trots terug op de mijlpalen die wij samen met management hebben behaald – van het succesvol integreren van een grote concurrent tot het openen van de indrukwekkende nieuwe productielocatie in Zwolle. Wij geloven dat Marubeni gecommitteerd is aan de ambities van Euroma en een waardevolle lange-termijn partner zal zijn voor het bedrijf. Samen met Marubeni gaan wij ons komende tijd maximaal inzetten voor Euroma.”  

  Unieke positie Euroma uitbouwen

  Euroma is al meer dan 120 jaar actief in het ontwikkelen van hoogwaardige gezonde, duurzame en voedselveilige ingrediënten op basis van kruiden en specerijen uit de hele wereld. Door het overnemen van Intertaste in 2018 heeft Euroma een top-3 positie verworven in de Europese markt.
  Met haar gloednieuwe state-of-the art productielocatie, waar het unieke proces technologieën toepast, voldoet Euroma aan de hoogste kwaliteitsstandaarden binnen Europa. Daarnaast beschikt Euroma over toonaangevende product ontwikkelingscapaciteiten.  Hiermee is het bedrijf uitstekend gepositioneerd voor verdere internationale groei.

  Over Euroma

  Koninklijke Euroma B.V. ontwikkelt sinds 1899 smaak op basis van kruiden en specerijen, als toonaangevend partner voor de internationale levensmiddelenindustrie. Binnen de Europese food sector bekleedt het bedrijf een vooraanstaande rol met een top drie positie in haar branche.

  Euroma bouwt op 120 jaar ervaring in de keten van bron tot bord. Met natuurlijke ingrediënten als basis maakt het bedrijf gebruik van haar uitgebreide kennis van voedingstechnologie en toepassingen in het ontwikkelen van hoogwaardige smaken en texturen voor hartige voedingssegmenten.

  Met ondersteuning van aandeelhouder Parcom nam Euroma in 2018 Intertaste over, om vervolgens de productielocaties te consolideren tot een nieuwe state-of-the-art productie- en ontwikkelingsfaciliteit in Zwolle. In de nieuwe productiefaciliteit wordt het gehele proces ingericht van het stoombehandelen, malen en mengen van kruiden en specerijen tot een breed portfolio aan smaakoplossingen voor de levensmiddelenindustrie en de consument. Daarnaast beschikt Euroma over twee productielocaties in Nijkerk en Schijndel voor vloeibare producten als dressings, marinades, soepen en sauzen.

  De organisatie telde eind 2019 circa 650 medewerkers en een jaaromzet van € 230 miljoen.
  Meer informatie: www.euroma.com

  Over Marubeni Corporation

  Marubeni Corporation is opgericht in 1858 en gebruikt (samen met haar dochterondernemingen) haar brede netwerk om zowel in Japan als wereldwijd te importen / exporteren (inclusief trading met derde landen). De Marubeni Groep is actief in diverse sectoren, waaronder: lifestyle, ICT & vastgoed, bosproducten, voedsel, landbouw, chemicaliën, energie, metalen & minerale grondstoffen, energie, infrastructuurprojecten, lucht- & scheepvaart, finance & leasing, bouw, industriële machines & mobiliteit, en next generation business development. Daarnaast biedt de Marubeni Groep diverse diensten aan, doet interne en externe investeringen, en is betrokken bij de ontwikkeling van hulpbronnen in alle bovenstaande sectoren.

  Marubeni Corporation heeft 4.389 mensen in dienst, waarbij Marubeni Groep meer dan 45,000 mensen in dienst heeft. Het bedrijf heeft 133 locaties in 68 landen, waaronder 12 kantoren in Japan, 58 overzeese kantoren, en 29 overzeese dochterondernemingen met 33 locaties.

  Meer informatie: www.marubeni.com