• Frames | november 2021

  Frames zet actieve rol in de energietransitie voort met nieuwe eigenaar Plug Power

  Plug Power Inc., een toonaangevende leverancier van complete oplossingen voor de wereldwijde groene waterstofeconomie, heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Frames Group, een leider in systeemintegratie voor de energiesector. De overname stelt Plug Power in staat om de levering van waterstof elektrolysesystemen op te schalen en aanwezigheid in Europa te versterken. De combinatie kan Frames’ klanten verder ondersteunen bij hun energietransitie.

  Frames heeft meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en leveren van procesinstallaties, scheidingstechnologieën, controle en beveiligingssystemen en water- en duurzame energieoplossingen. Frames heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en telt om en nabij 300 werknemers, voornamelijk in Europa en India. De relatie van Frames met Plug Power gaat terug tot 2017 toen Frames systeemintegratie begon te doen voor elektrolysesystemen gebaseerd op Plug Power technologie. Plug Power heeft de doelstelling om in 2025 een geïnstalleerde elektrolysecapaciteit van drie gigawatt (GW) te bereiken. De overname van Frames ondersteunt het behalen van deze doelstelling. Plug zal zijn geavanceerde waterstof cel technologie combineren met de competenties op het vlak van systeemintegratie van Frames, om een reeks complete elektrolyzeroplossingen te leveren, van installaties van 1 megawatt (MW) tot productiefaciliteiten van 1000 MW.

  Frans Roozendaal, CEO Frames: “We zijn verheugd om onderdeel te worden van de Plug Power-organisatie. Onze bedrijfsculturen passen uitstekend bij elkaar en onze teams zijn bijzonder goed op elkaar afgestemd. Dit is in de loop der jaren als partners ontwikkeld. Samen met het team van Plug Power kunnen we onze huidige klanten ondersteunen en hun transitie naar een duurzaam energieaanbod versnellen. Graag wil ik de oprichters van Frames en Parcom hartelijk danken voor de steun en het vertrouwen die zij de onderneming de afgelopen jaren hebben gegeven. Zij hebben er aan bijgedragen dat de onderneming zich is gaan toeleggen op de ontwikkeling van proposities op het gebied van duurzame energie.”

  Marco van Vliet, Parcom: ‘’Parcom is investeerder in Frames sinds 1984. We feliciteren Frames met de succesvolle ontwikkeling van duurzame energieoplossingen voor haar klanten. Dit heeft geresulteerd in het partnership met Plug Power en biedt enorme kansen voor de onderneming en haar medewerkers, om een leidende rol te spelen in de energietransitie.‘’

  De overname zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

  Over Frames

  Frames werd in 1984 opgericht als een bedrijf voor de automatisering van afsluiters. In de afgelopen 35 jaar is het bedrijf snel uitgebreid, zowel in portfolio als in geografisch bereik. Samen met haar klanten, leveranciers en medewerkers geeft Frames de wereld energie. Frames ontwerpt, bouwt en levert procesinstallaties, scheidingstechnologieën, controle- en beveiligingssystemen, duurzame energie- en wateroplossingen. Haar kerncompetentie is de integratie van proces- en besturingssystemen. Frames zet proces- en besturingsconcepten om in compacte, geïntegreerde en modulaire oplossingen. Het bedrijf heeft een wereldwijd bereik via haar netwerk van kantoren en voegt voortdurend nieuwe technologieën toe aan haar portfolio. Hoewel de olie- en gasindustrie van oudsher haar kernmarkt is, ziet Frames ook een sterke uitbreiding van haar activiteiten in de raffinage en duurzame energie. Het is Frames’ visie om de partner van keuze te zijn voor alle energie uitdagingen. Frames zet hiervoor haar knowhow en kernwaarden in om de behoeften van haar klanten beter te begrijpen. Frames zal haar vaardigheden en technologieën blijven ontwikkelen om verwachtingen te overtreffen, met als continu streefdoel om duurzame toegevoegde waarde te creëren voor haar klanten.

  Meer informatie: www.frames-group.com

   Over Plug Power

  Plug Power bouwt aan de waterstofeconomie als toonaangevend leverancier van complete gebruiksklare oplossingen voor waterstofcellen. De innovatieve technologie van het bedrijf drijft elektrische motoren aan met waterstofcellen. In een tijd van voortdurende veranderingen in de elektriciteits-, energie- en transportindustrieën, levert het bedrijf oplossingen voor de klimaatverandering en de energiezekerheid, en om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Plug Power creëerde de eerste commercieel vatbare markt voor waterstof brandstofcellen. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf meer dan 50.000 brandstofcelsystemen voor e-mobiliteit geleverd, meer dan elk ander bedrijf in de wereld. Met de ontwikkeling van een logistieke keten voor waterstof door Noord-Amerika is het bedrijf ’s werelds grootste afnemer van vloeibare waterstof geworden.

  Meer informatie: www.plugpower.com