• Bakkersland | november 2016

  Goedkeuring overname Bakkersland door ACM en OR

  Borgesius heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedkeuring gekregen voor de overname van Bakkersland Groep B.V. (Bakkersland). De ondernemingsraad heeft al eerder een positief advies gegeven. Hiermee zet Borgesius samen met Bakkersland een cruciale stap in de gedeelde ambitie om in het hele land lekker, vers én eerlijk brood te bakken. De bakker probeert op deze wijze het imago van brood verder te verbeteren.

  Landelijke ambachtelijke bakker
  De combinatie van Borgesius en Bakkersland heeft bijna 2.000 medewerkers waarvan het grootste deel werkzaam is in de 20 bakkerijen verspreid over Nederland. Door het samenvoegen van beide bedrijven wordt geïnvesteerd in het delen van kennis, technologie en producten, zodat we de markt steeds beter kunnen blijven bedienen. De bakkerijen worden ondersteund door het hoofdkantoor van Bakkersland in Hedel, ten noorden van ‘s-Hertogenbosch. In de bakkerijen worden elke dag verse bakkersproducten, zoals brood en patisserie, geproduceerd en geleverd aan winkels in hun omgeving. De groep heeft een geconsolideerde omzet van circa € 480 mln.

  Jan Borgesius, directeur-eigenaar van Borgesius: “Wij zien al enkele jaren met lede ogen aan hoe in talloze artikelen en publicaties het imago van brood als lekker én gezond dagelijks oerproduct, wordt aangetast. Wij willen het tij keren en ervoor zorgen dat ons dagelijks brood in ere wordt hersteld en zien daarin Bakkersland als onze perfecte partner. Onze eeuwenoude broodcultuur moet behouden blijven. Met de overname van Bakkersland zetten we ineens een grote stap. We willen innoveren met respect voor ambachtelijke traditionele processen en produceren straks 600.000 lekkere gezonde broden per dag. We zijn heel blij met de goedkeuring van de ACM en de steun van de ondernemingsraad”.

  Borgesius en Bake Five
  Borgesius is sinds 1997 lid van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. Bake Five combineert de inkoop, verkoop en marketing van de aangesloten bakkerijen. Met de overname zijn de ambities en strategische keuzes van Bake Five en Borgesius zodanig uit elkaar gegroeid dat partijen hebben besloten dat hun wegen zich zullen scheiden.
  Frits Borgesius, eveneens directeur-eigenaar van Borgesius: ”Mijn broer Jan en ik zijn de andere leden van Bake Five zeer erkentelijk voor de jarenlange samenwerking binnen Bake Five waarvan we indertijd één van de oprichters waren. We vinden het jammer dat we afscheid nemen, maar op deze wijze kunnen we onze ambities beter nastreven. Het vakmanschap van Borgesius en de professionele organisatie van Bakkersland is een unieke bundeling van krachten.

  Over Borgesius, bakkers sinds 1895
  Borgesius is een familiebedrijf dat zich met haar medewerkers al 7 generaties inzet om de beste kwaliteit bakkersproducten te bakken. De oorsprong van de onderneming ligt in Pekela in de provincie Groningen. De passie voor brood van Borgesius vertaalt zich in het gebruik van natuurlijke ingrediënten en de industriële toepassing van traditionele ambachtelijke processen. Van de huidige generatie zijn Jan en Frits, de twee directeuren, nog actief in het bedrijf. Van de volgende generatie werken nu vier kinderen bij Borgesius.

  Borgesius heeft vijf bakkerijen in het noorden en oosten van Nederland. Met de overname van Bakkersland verwerft Borgesius vijftien bakkerijen in de andere windstreken van het land. De broodbakkerijen zijn gespecialiseerd in dagvers brood, afbakbrood en deegstukken en maken gebruik van desems die in de eigen bakkerijen rijpen. Daarnaast produceert Borgesius vers belegde broodjes en sandwiches. Als gevolg van de overname van Bakkersland gaat Borgesius ook dagelijks vers gebak leveren.

  www.borgesius.nl

  Over Bakkersland
  Bakkersland is een dynamisch concern dat iedere dag weer vers brood, winkelafbak brood en gebak voor haar klanten verzorgt. Bakkersland is voor veel partijen de Nederlandse retail partner waar het gaat om het ontwikkelen, produceren en het op de markt brengen van op maat gemaakte concepten. In Nederland is Bakkersland marktleider met 15 bakkerijen verspreid door het hele land. Bakkersland heeft de afgelopen jaren een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten (diepvries snacks, zuurstofarm verpakt brood, Multivlaai winkels) om de focus op de core business te versterken. Deze strategie werpt zijn vruchten af op het gebied van kwaliteit en rendement. De missie van Bakkersland is: “lekker gezond brood en verrukkelijk gebak vers voor iedereen elke dag!”

  www.bakkersland.com

  Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Jan Borgesius via het algemene telefoonnummer van de bakkerij in Stadskanaal +31 (0)599 696555