• GoodHabitz | juni 2021

  GoodHabitz maakt zich op voor volgende fase in internationale expansie met nieuwe meerderheids­aandeelhouder Prosus

  Prosus N.V. (“Prosus”), een wereldwijde consumenten internet groep en één van de grootste technologie-investeerders ter wereld, heeft een meerderheidsbelang verworven in GoodHabitz B.V. (“GoodHabitz”), een aanbieder van online trainingen voor bedrijven. Parcom blijft minderheidsaandeelhouder.

  GoodHabitz werd opgericht in 2011 en biedt zakelijke klanten een breed scala aan kostenefficiënt trainingsmateriaal gericht op soft-skills, relevant voor hun gehele werknemersbestand – momenteel levert het bedrijf 150 cursussen die beschikbaar zijn in zeven talen. Sinds haar oprichting heeft GoodHabitz een sterk klantenbestand opgebouwd in alle marktsegmenten. Onder Parcom heeft GoodHabitz haar afzetmarkt uitgebreid van Nederland naar negen andere Europese markten en is zij uitgegroeid tot één van de weinige winstgevende, grootschalige spelers in de zakelijke EdTech markt in Europa.

  GoodHabitz zal geleid blijven worden door oprichter en CEO, Maarten Franken. De heer Franken is een doorgewinterde executive met veel ervaring in de EdTech markt, nadat hij eerder een op onderwijs gericht bedrijf oprichtte en leidde. Hij heeft een succesvol track record bij GoodHabitz en zal de uitbreiding van de onderneming naar nieuwe markten blijven voortzetten.

  “Parcom heeft onze groeiambities volledig ondersteund, zoals blijkt uit de snelle internationale expansie die we sinds 2016 hebben gerealiseerd,” zegt Maarten Franken, CEO bij GoodHabitz. “Het Parcom-team fungeerde als een waardevolle en ondernemende partner voor ons managementteam, door ons uit te dagen en te ondersteunen waar mogelijk. We zijn dankbaar voor dit partnerschap en kijken er naar uit om onderdeel te worden van het EdTech powerhouse dat Prosus aan het bouwen is.”

  Prosus was een vroege investeerder in EdTech en heeft sinds 2016 meer dan $3 mrd gecommitteerd in de sector. Het bedrijf heeft een sterke portfolio opgebouwd binnen het lager-, middelbaar- en beroepsonderwijs en ‘lifelong learning’, naast een aanzienlijke aanwezigheid aan de zakelijke kant met een focus op de toekomst van educatie en training binnen de werkomgeving. Prosus bereikt 90% van de Fortune 100 met haar investeringen in de sector, waaronder GoodHabitz, Stack Overflow, Skillsoft, Udemy en Codecademy.

  Over GoodHabitz
  GoodHabitz, specialist in e-learnings op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en soft skills, zet zich voor 100% in om iedereen een leuke en toegankelijke leerervaring te bieden. Sinds 2011 is het primaire doel van het bedrijf om het meest plezierige online trainings- en ontwikkelingsplatform van hoge kwaliteit te creëren voor werkgevers, met vermakelijke, inspirerende cursussen die altijd beschikbaar zijn voor een vaste, lage prijs.

  Meer informatie: www.goodhabitz.com.