• Bekaert Textiles | april 2015

  Haniel verwerft Bekaert Textiles

  Franz Haniel & Cie. GmbH (Haniel) verwerft Bekaert Textiles Holding II bv (Bekaert Textiles) van Gamma Holding, een houdstermaatschappij in eigendom van Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital Management (Parcom). Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van matrasstoffen en noteerde in 2014 een omzet van meer dan € 200 miljoen. Bekaert Textiles is daarmee de wereldleider op zijn markt.

  Het bedrijfsmodel van Bekaert Textiles stemt uitstekend overeen met de overnamecriteria van Haniel. Het bedrijf wordt gesteund door de globale trends en toont een potentieel voor duurzame groei en waardeschepping op lange termijn. “Met Bekaert Textiles, een bedrijf met familiekapitaal, zetten wij een eerste maar belangrijke stap naar de diversificatie van onze huidige portfolio”, verklaart Haniel CEO Stephan Gemkow. “Wij zijn blij dat Bekaert Textiles onder de nieuwe leiding van Haniel zijn succesvolle koers van de voorbije jaren met nieuwe groeikansen zal kunnen voorzetten. We wensen het bedrijf, zijn management en aandeelhouders het allerbeste voor de toekomst”, zegt Jan Albers, CEO van Gamma Holding.

  Globale activiteiten

  Bekaert Textiles heeft zijn hoofdkantoor in het Belgische Waregem en is met zijn verkoop- en productievestigingen in alle grote wereldregio’s actief. De belangrijkste verkoopregio’s zijn Europa, met 35 procent, en het Amerikaanse continent, met 50 procent, naast Azië/Pacific. Niet alleen de groeiende bevolking, vooral in de opkomende markten, maar ook de toenemende levensstandaard in deze regio’s is een bijzonder belangrijke motor voor de groei. In de ontwikkelde regio’s profiteren het bedrijf en zijn hoogwaardige producten van de stijgende vraag naar comfort en het grotere milieubewustzijn. Bekaert Textiles wordt erkend als de leider van zijn sector in termen van kwaliteit, service en innovatie.

  Het topmanagement blijft aan het roer

  Het managementteam bezit een rijke kennis van de markt en de sector en geniet een uitstekende reputatie. Gemkow: “Wij zijn buitengewoon blij dat het management onze overname heeft verwelkomd en Bekaert Textiles samen met ons wil blijven ontwikkelen.” “Deze verschuiving in het aandeelhouderschap is goed nieuws voor de werknemers en de klanten van Bekaert Textiles, want de transactie steunt onze strategie van aanhoudende groei en heeft geen impact op de werknemers of op de activiteiten”, aldus Dirk Vandeplancke, CEO van Bekaert Textiles.