• Jan Snel | mei 2016

  Investering in de verdere groei van het familiebedrijf Jan Snel

  Parcom Capital en Jan Snel hebben vandaag de participatie bekendgemaakt van Parcom Capital als aandeelhouder in Jan Snel, de marktleider en innovator in flexibel bouwen in Nederland.

  Jan Snel, met een omzet van 120 miljoen euro in 2015 en meer dan 250 werknemers, is de marktleider in de modulaire bouw in Nederland. Het familiebedrijf wordt geleid door Harry van Zandwijk en Jacqueline van Zandwijk-Snel, die er als aandeelhouders en managers betrokken bij blijven. Jan Snel heeft 55 jaar ervaring in de flexibele bouw en transformeert de wensen van zijn klanten in (semi)permanente verblijfsoplossingen in alle marktsegmenten.

  Jan Snel voert opdrachten uit die variëren van een enkel kantoor tot een volledig schoolgebouw, en van studentenwoningen tot zorginstellingen. Jan Snel ontwerpt, bouwt, transporteert en installeert volledige units voor verkoop, leasing of verhuring op korte of lange termijn.

  Harry van Zandwijk, CEO Jan Snel: “In de afgelopen jaren hebben we een enorme groei gekend en de modulaire bouw een nieuwe vaart gegeven. In het modulaire concept worden units in het atelier gebouwd en op de bouwplaats geassembleerd: vergelijk het met lego. Wij zien enorme kansen voor toekomstige groei en willen de Europese marktleider in modulair bouwen worden. Wij zijn erg enthousiast over de komst van Parcom Capital als een nieuwe aandeelhouder van ons bedrijf die deze groei zal faciliteren. Parcom Capital is een zeer hoog aangeschreven Nederlandse investeerder die niet alleen financiële kracht inbrengt maar ook professionalisme en expertise, zodat wij onze klanten nog beter zullen kunnen bedienen.”

  Gijs Vuursteen, Partner Parcom Capital: “Wij zijn erg blij met onze investering in dit innovatieve, ambitieuze familiebedrijf met een bewezen staat van dienst van 55 jaar. De opportuniteiten voor modulair bouwen zijn aanzienlijk en Jan Snel is buitengewoon goed geplaatst voor toekomstige groei op deze veelbelovende markt. Ook in het buitenland wint tijdelijke huisvesting aan populariteit. Internationale klanten begrijpen de voordelen en de snelheid waarmee Jan Snel tijdelijke woonprojecten kan realiseren. Wij willen erg graag samen met dit gemotiveerde managementteam een verdere groei tot stand brengen.”

  De transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de mededingingsautoriteit.