• Jan Snel | december 2020

  Jan Snel zet in op verdere internationale groei en wordt dochteronderneming van
  Daiwa House Group

  Japanse marktleider in modulair bouwen neemt meerderheidsbelang in Jan Snel.

  De beursgenoteerde Daiwa House Group (Daiwa House Industry Co., Ltd., omzet rond € 32 miljard) heeft op vrijdag 18 december een overeenkomst voor aandelenoverdracht getekend met de huidige aandeelhouders van Flexbuild Holding (Flexbuild). Flexbuild is de holding achter Jan Snel Group (Jan Snel) die modulaire bouwoplossingen realiseert in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met deze overeenkomst maken Flexbuild en Jan Snel straks onderdeel uit van Daiwa House Group. Jan Snel en Daiwa House zetten hiermee een belangrijke vervolgstap in de verdere uitrol van geïndustrialiseerd bouwen in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

  Investeren in nieuwe markten

  Jan Snel en Daiwa House Group zijn voorlopers in geïndustrialiseerd en modulair bouwen. Daiwa House Group is al actief in Azië, Noord-Amerika en Australië. Samen met Jan Snel heeft Daiwa House Group de mogelijkheid om modulaire bouwoplossingen binnen de Europese markt en het Verenigd Koninkrijk verder uit te breiden. Het groeiende woningtekort en een gebrek aan vakmensen in Europa zorgen ervoor dat er een grote vraag is naar slimmere huisvestingsoplossingen in deze markt. Door zowel wereldwijde kennis, mankracht als oplossingen samen te voegen is Jan Snel in staat om passende oplossingen te bieden voor de Europese woningnood.

  Sterke groeiambities

  Jan Snel is marktleider in Nederland op het gebied van geïndustrialiseerde en modulaire bouw. Door in de fabriek te produceren, onder geconditioneerde omstandigheden, is Jan Snel in staat om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces te versnellen. Het hergebruik van materialen, in combinatie met minder afval en uitstoot, levert daarnaast een grote bijdrage aan circulaire doelstellingen. Jan Snel is gespecialiseerd in innovatieve, geïndustrialiseerde huisvesting voor de woningbouw, de zorgsector, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de industrie. Het bedrijf uit Montfoort timmert internationaal verder aan de weg en is momenteel al actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

  Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel: “Het ondertekenen van deze overeenkomst is een weerspiegeling van onze groeiambities. Daiwa House voegt hun expertise op het gebied van geïndustrialiseerd bouwen toe aan de expertise van Jan Snel.  Daarmee willen we verder uitgroeien tot de marktleider in heel Europa. Onze modulaire manier van bouwen is slimmer, sneller en schoner dan traditionele bouw. Door onze oplossingen en expertise te combineren met de kracht van Daiwa House, leggen we een sterke fundering voor de toekomst.” 

  Over Jan Snel Group

  Jan Snel Group is een internationale speler op het gebied van modulaire en duurzame bouwoplossingen. Jan Snel is gespecialiseerd in innovatieve geïndustrialiseerde huisvesting voor de woningbouw, zorgsector, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de industrie. Door in de fabriek te produceren onder geconditioneerde omstandigheden, is Jan Snel in staat om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces te versnellen. Hergebruik, in combinatie met minder afval en uitstoot, levert daarnaast een grote bijdrage aan de circulaire economie. Op deze manier kan Jan Snel slimmer, sneller en schoner bouwen en onderscheidt zich van traditionele bouw.

  Meer informatie: www.jansnel.com

  Over Daiwa House Group

  Daiwa House Industry Co., Ltd. werd opgericht op 5 april 1955 onder de bedrijfsfilosofie van de industrialisatie van de bouw. Sindsdien heeft Daiwa House activiteiten ontwikkeld in een breed scala van gebieden – van huurwoningen, flatgebouwen, commerciële en zakelijke faciliteiten (zoals logistieke en medische faciliteiten) tot hernieuwbare energie – met eengezinswoningen als kernactiviteit.

  Meer informatie: www.daiwahouse.com/english