• MGG Group | februari 2018

  MGG versterkt zijn positie op de Europese markt van de aluminium precisiecomponenten met de overname van Eurotech Group

  Tegelen, 21 februari 2018 – MGG Group bv (“MGG”), de specialist in complexe, zeer precieze aluminium gietstukken en subassemblages, kondigt de overname aan van Eurotech Group bv (“Eurotech”). De klantenbasis van de twee bedrijven is zeer complementair, zodat de overname de klantpropositie verder verruimt, zowel commercieel als technologisch en geografisch.

  Eurotech heeft vestigingen in Blerick (Nederland), Třešť (Tsjechië) en Schwäbisch Gmund (Duitsland). Het is net als MGG een specialist in complexe aluminium gietstukken en (sub)assemblages van hoge kwaliteit. De belangrijkste klanten van Eurotech zijn actief in de sectoren van de robotica, de medische apparatuur, de energie en de verwarming.

  Deze overname levert MGG een geconsolideerde pro-formajaaromzet op van ongeveer € 250 miljoen, en 1.600 werknemers in 8 vestigingen in 4 landen. De overname van Eurotech past perfect in de groeistrategie van MGG. Dit is de tweede overname sinds Parcom Capital in februari 2017 meerderheidsaandeelhouder van MGG werd, na de verwerving van het hightech bedrijf CSA Herzogenburg van Austria in december 2017.

  Bart-Jan van den Boogaart, CEO van MGG, verklaart: “Wij verwelkomen Eurotech Group van harte in de MGG-familie. De klantenbasis van Eurotech is volledig complementair met die van de rest van MGG Group. Daardoor wordt de klantpropositie verder verruimd, zowel commercieel als technologisch en geografisch. De werknemers en de bedrijven van Eurotech en van de rest van de MGG Group hebben specifieke kwaliteiten die elkaar aanzienlijk kunnen versterken. Dit bevestigt onze leiderspositie in de sector van het aluminiumgieten.”

  Eric Lamkin, CEO van Eurotech Group, zal de bedrijven van Eurotech blijven leiden en kijkt uit naar de samenwerking: “De markt voor aluminium gietstukken in Europa ontwikkelt zich snel. De grotere spelers worden sterker en groeien, ook door middel van consolidatie. Door de combinatie van Eurotech en MGG ontstaat er een grote gieterij met een nog betere marktpositie in Europa, zodat wij meer en meer een leidende rol kunnen spelen in de sector van het aluminiumgieten.”