• MGG Group | december 2017

    MGG verwerft een meerderheidsaandeel in CSA

    MGG International heeft vandaag de verwerving bekendgemaakt van een meerderheidsparticipatie in CSA Herzogenburg GmbH, een in Oostenrijk gevestigde moderne, hoogwaardige fabrikant van geavanceerde onder lage druk vormgegoten producten en subassemblages. CSA levert gietstukken voor personenwagens, commerciële voertuigen en diverse andere toepassingen. De huidige eigenaars, Andreas Zick en Markus Kieberg, blijven minderheidsaandeelhouders van de onderneming en behouden hun rol van Managing Director.

    De nieuwe bedrijvencombinatie genereert momenteel een jaaromzet van ongeveer 160 miljoen euro. De overname past perfect in de groeistrategie van MGG en zijn meerderheidsaandeelhouder, Parcom Capital. Het is de eerste transactie van deze aard sinds het begin van hun samenwerking eerder dit jaar.

    MGG International CEO Bart‐Jan van den Boogaart geeft commentaar: “Wij zijn uiterst blij met de toetreding van CSA tot onze groep en kijken uit naar de samenwerking met Markus en Andreas. We zijn onder de indruk van de manier waarop zij CSA in zo weinig tijd tot een technologische leider hebben ontwikkeld. De hoge kwaliteit die CSA zijn klanten levert, is een echte aanvulling van ons aanbod aan onze klanten. We kunnen onze klanten nu niet alleen geavanceerde aluminium gietstukken aanbieden, maar nog beter inspelen op hun behoeften.”

    Andreas Zick is tevreden over de investering in CSA. Zick: “Als onderdeel van MGG Group zullen we sneller kunnen groeien. De autosector heeft sterke spelers nodig die zich inzetten voor kwaliteit. Dankzij het sterke verkoopteam van MGG zullen we ons kunnen profileren en relaties van lange duur kunnen opbouwen.” Markus Kieberger voegt eraan toe: “We zochten een sterke partner die onze visie deelde en we hebben MGG gevonden. Een echt engagement voor gietstukken van topkwaliteit, ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten. Dit is het begin van een boeiend nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf.”