• BN International | januari 2014

  Nieuwe aandeelhouder voor BN International

  Value Enhancement Partners (”VEP”) is de nieuwe eigenaar van BN International BV (“BNI”) na de verkoop van de onderneming door een consortium van aandeelhouders.

  Roy Koning CEO BNI: “De huidige aandeelhouders hebben een lange relatie met de onderneming en hebben het management uitstekend ondersteund in de realisatie van haar plannen. Wij danken alle aandeelhouders voor de goede en plezierige samenwerking.”

  BN International met hoofdkantoor in Huizen, Nederland, is een op innovatie gerichte onderneming met een omzet van circa € 85 miljoen en 500 medewerkers. De hoofdactiviteiten zijn de verkoop en productie van ‘cover’ materialen (voor o.a. paspoorten en drukwerk) en ‘wall coverings’ (behang). De onderneming heeft productiefaciliteiten in Nederland en Tsjechië en meerdere verkoop- en marketingkantoren in Europa.

  De Business Unit “Cover Materials” heeft wereldwijd leidende posities in omslagmaterialen zoals voor agenda’s, fotoalbums, notitieboekjes, boeken, verpakkingen, ordners en paspoorten, evenals basismaterialen voor schuurpapier en printmedia toepassingen. De Business Unit “Wall Coverings” is wereldwijd uniek gepositioneerd door activiteiten in zowel consumentenbehang als projectbehang voor hotels, kantoren en ziekenhuizen. In deze markten staat het merk BN bekend om haar fantastische, iets eigenwijze, design signatuur. Deze on-trend designs worden ook veelvuldig gebruikt voor diverse Cover toepassingen, waar design een steeds belangrijkere rol speelt. Ondanks de moeilijke markten in grote delen van de wereld in de afgelopen jaren, is BN International erin geslaagd door haar goede positionering de omzet significant te laten toenemen.

  Koning vervolgt: “BN International heeft een nieuwe strategie ontwikkeld waar een omvangrijk investeringsprogramma in Huizen aan is gekoppeld. Hiermee wordt de al goede concurrentiepositie significant versterkt hetgeen nieuwe groeimogelijkheden biedt. VEP onderschrijft de nieuwe strategie en is de ideale partner om de strategie en het investeringsprogramma succesvol te implementeren. Dergelijke omvangrijke en complexe ondernemingsvraagstukken zijn de kernexpertise van VEP.”

  Value Enhancement Partners (www.vepartners.com) is een toonaangevende onafhankelijke investeringsmaatschappij in de Benelux met een focus op investeringen in middelgrote industriële ondernemingen. Value Enhancement Partners ondersteunt de ondernemingen waarin zij investeert actief bij het realiseren van ambitieuze strategische doelstellingen.

  BN International was een portfolio-onderneming van Parcom Capital.