• Qizini | november 2010

  Overname Johma Sandwiches

  Convenience Foods Europe B.V. (“CFE”) heeft overeenstemming bereikt met Johma Signature over de overname van Johma´s dochteronderneming Johma Sandwiches B.V., een belangrijke aanbieder van versverpakte sandwiches in de Benelux.

  De combinatie van beide ondernemingen leidt tot duidelijke voordelen. De verschillende klantsegmenten en productcategorieën sluiten goed op elkaar aan waardoor een uitgebreider productassortiment kan worden aangeboden. Tevens zal de gecombineerde onderneming kunnen profiteren van versnelde productontwikkeling middels bundeling van expertise en schaalvoordelen. De beschikbaarheid van twee productielocaties zal leiden tot een efficiëntere distributie en een verder verhoogde leveringsbetrouwbaarheid voor haar klanten.

  Door de krachtenbundeling is de combinatie uitstekend gepositioneerd om de West-Europese markt voor versverpakte sandwiches verder te ontwikkelen. Naast autonome groei worden verdere acquisities niet uitgesloten.

  De verkoop van haar sandwichbedrijf geeft Johma Signature de mogelijkheid zich volledig te concentreren op de verdere groei van haar salade activiteiten.

  Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan. Afronding van de transactie vindt plaats binnen twee weken en zal naar verwachting geen directe gevolgen hebben voor de beide productielocaties en medewerkers.

  Voor meer informatie, neem contact op met:

  Wouter van de Putte, +31 (0)20 575 4080, wouter.vandeputte@citigateff.nl
  Wiebe Visser, + 31 (0)493 348710, wiebe.visser@greencore.com