• Simadan | juli 2018

  Overname van Simadan Group door Parcom Capital en John Swire & Sons

  Amsterdam, 23 juli 2018 – Simidan Group heeft vandaag bekendgemaakt dat het in de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom Capital en het Britse conglomeraat John Swire & Sons de juiste overnamepartners heeft gevonden.

  Simidan Group bestaat uit vijf businessunits: Rotie – een specialist in de verzameling en verwerking van gebruikte spijsolie en organisch afval, Noba – een gerespecteerde producent van energierijke vetten voor de Europese dierenvoedingsindustrie, Biodiesel Amsterdam (BDA) – een toonaangevende producent van biodiesel van de tweede generatie op basis van gebruikte vetten en oliën, Tankstorage Amsterdam (TSA) – een tankopslagbedrijf voor plantaardige oliën, vetten en biodiesel, en Tank & Truck Cleaning Amsterdam (CSA) – een reinigingsbedrijf voor tanks en trucks in de Amsterdamse haven.

  In het kader van de transactie en in lijn met zijn strategie voor hernieuwbare energie zal John Swire & Sons de businessunits BDA, TSA en CSA in Argent Energy integreren. Argent Energy, een divisie van het Britse familiebedrijf, is een toonaangevende producent van biodiesel in het Verenigd Koninkrijk met een productiecapaciteit van 145 miljoen liter biodiesel.

  Parcom Capital zal de divisies Rotie en Noba overnemen. Parallel aan de Simadan-transactie heeft Parcom Capital een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Marvesa Oils & Fats en zal het de activiteiten van Noba in die van Marvesa Oils & Fats integreren. Uit deze combinatie zal een leidende producent en leverancier van logistieke diensten voor ingrediënten voor de dierenvoedingssector ontstaan.

  Louis Sciarli, CEO van Simadan Group: “Wij zijn enthousiast over deze aankondiging, want met Parcom Capital en John Swire & Sons krijgen wij de best mogelijke strategische partners voor de individuele onderdelen van Simadan Group. De verdere professionalisering en de groeikansen op lange termijn voor deze bedrijven waren belangrijke factoren die in het verkoopproces hebben meegespeeld. Ik ben trots op onze werknemers, want zij liggen aan de basis van het succes van Simadan. Dankzij hun toewijding zijn wij erin geslaagd de belangstelling van deze hoog aangeschreven partijen te wekken.”

  Jim Walker, Managing Director van Argent Energy: “Dankzij deze investering zal Argent zijn capaciteit voor de recycling van afvalvetten en oliën voor de productie van biobrandstof kunnen ontwikkelen. Ze illustreert ook dat Swire een bijdrage wil leveren aan de globale vermindering van de CO2-uitstoot, terwijl het VK en de EU wetten invoeren voor de verdere decarbonisatie van het transport tegen 2030 en later.”

  Allard Jacobs, Managing Director van Parcom Capital: “Wij zijn hoogst tevreden over deze aankondiging en kijken uit naar de samenwerking met de individuele bedrijven en hun mensen. Uit de combinatie van Marvesa Oils & Fats en Noba zal een leidende speler in de logistieke diensten en de handel in grondstoffen voor de dierenvoedingsindustrie ontstaan. Als een leider in de duurzame verwerking van voedselafval zullen wij de strategie van het huidige management van Rotie aanhouden en met hen samenwerken om toekomstige strategische kansen te ontwikkelen.”

  Bart de Bruycker, CEO van Marvesa Oils & Fats: “Dit is een grote stap voor ons bedrijf. Samen met Noba, waarvan ik jaren geleden deel heb uitgemaakt, zullen wij onze klanten nog beter kunnen bedienen met energiebronnen voor producenten van dierenvoeding. Kwaliteit, betrouwbaarheid en een optimale service zijn altijd onze kernwaarden geweest. Samen met onze nieuwe collega’s zullen wij het verschil maken voor onze klanten en leveranciers.”

  De transactie is volgens de normale procedure onderworpen aan de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.