• Outdoor Life Group | oktober 2019

  Parcom Capital bereikt een akkoord over de overname van Outdoor Life Group

  Parcom Capital heeft een akkoord bereikt over de verwerving van de aandelen in Outdoor Life Group (“OLG”) van NPM Capital. OLG is een Europese marktleider in de productie en groothandel van tuinhout en tuinhuisjes. Het bedrijf is actief in de volledige waardeketen, van de houtzagerij tot de groothandel, en is op Europese schaal aanwezig in de productie en de verkoop. In de voorbije jaren heeft OLG met een reeks overnamen een actieve buy-and-build-strategie gevoerd.

  OutdoorLife Group noteert een omzet van ongeveer € 230 miljoen en heeft zijn hoofdkantoor in het Nederlandse Gouderak. Het bedrijf heeft productie- en assemblagevestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije en Estland, en groothandels in Nederland, Frankrijk en Noorwegen. De onderneming hanteert een multimerkstrategie, gesteund door sterke merknamen als Woodvision, Hillhout, Lasita Maja en Weka.

  Erik Zantinge, CEO OLG, is tevreden over de transactie. “Dit is een aankondiging die ons verheugt, want in Parcom Capital vinden wij een nieuwe partner die ons in staat zal stellen onze ambitieuze doelen waar te maken. Samen met Parcom Capital zullen we onze buy-and-build-strategie versnellen.

  We zullen het bedrijf verder doen groeien door de partnerships met de klanten en leveranciers verder te versterken. Na een geslaagde periode met NPM Capital beginnen we als onderneming een nieuwe fase en we kijken uit naar de samenwerking met Parcom Capital.”

  Stephan van Dongen, Investment Director bij NPM Capital, voegt eraan toe: “Onze reis met OLG is in de voorbije jaren buitengewoon succesvol geweest als onderdeel van onze strategie van “samen betere bedrijven bouwen”. Sinds onze eerste investering in 2006 is de onderneming fors gegroeid, terwijl wij OLG hebben gesteund met investeringen in zowel organische als anorganische groei. OLG bekleedt nu een leidende positie in Europa en is klaar voor de volgende fase van zijn groeitraject.”

  Parcom Capital levert gespecialiseerde kennis en leidt ondernemingen door fasen van duurzame groei en transformatie. Allard Jacobs, Managing Director: “OLG is een ambitieus bedrijf met een gedifferentieerd productaanbod in tuinhout en tuinhuisjes. Het levert zijn klanten diverse diensten met toegevoegde waarde in de volledige waardeketen. Wij zien diverse kansen voor synergie dankzij een verdere integratie van de recente overnamen, terwijl we blijven voortbouwen op de geslaagde groei van het bedrijf.”