• Nedac Sorbo Mascot | februari 2019

    Parcom Capital bereikt een akkoord over zijn investering in Nedac Sorbo Mascot (NSM)

    Parcom Capital en Robert van der Wallen zullen de aandelen in NSM – een specialist in de ontwikkeling, distributie en marketing van non- en near-food-producten – verwerven van Capital A (vroeger bekend als ABN AMRO Participaties) en NPM Capital. H2 Equity Partners en het management zullen hun respectieve aandeel in het bedrijf verhogen.

    Het management van NSM en H2 Equity Partners zijn tevreden over de investering door de nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Wouter Meijerink, CEO van NSM: “De combinatie van Parcom Capital en Robert van der Wallen verschaft ons kennis, een netwerk en kapitaal die uiterst waardevol zullen zijn voor de realisatie van de groeiambities van NSM voor de verdere uitbreiding van zijn platform en de consolidatie van de West-Europese markt.” Gert Jan van der Hoeven, Managing Partner van H2 Equity Partners: “We hebben in de voorbije jaren veel vooruitgang geboekt en een beduidende transformatie tot stand gebracht, niet alleen in ons bedrijf maar ook voor onze klanten. Samen met dit succesvolle managementteam, Parcom Capital en Robert van der Wallen kijk ik uit naar de volgende fase van onze groei.”

    Parcom Capital levert gespecialiseerde kennis en leidt ondernemingen door fasen van duurzame groei en transformatie. Allard Jacobs, Managing Director: “Nedac Sorbo Mascot is een ambitieus bedrijf met een uitstekende positie in de non-food-categorie van toonaangevende food en non-food-retailers. Deze categorie kent enorme veranderingen en NSM heeft bewezen dat het in staat is om retailers creatieve, kosteneffectieve oplossingen aan te bieden die deze transformatie mee vorm kunnen geven.”

    De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) en andere gebruikelijke voorwaarden. Naar verwachting wordt de transactie in de volgende maanden afgerond.