• MAIN Energie | juli 2015

    Parcom Capital zal MAIN Energie overnemen

    Parcom Capital Management bv (“Parcom Capital”) en het managementteam van MAIN Energie hebben vandaag hun intentie bekendgemaakt om Streamline Holding bv (“MAIN Energie”) te verwerven.

    MAIN Energie, gesticht in 2003 is de snelst groeiende energieleverancier voor de Nederlandse bedrijvenmarkt. Het levert 100% groene elektriciteit en gas aan ongeveer 50.000 aansluitingen. MAIN Energie onderhoudt relaties van lange duur met zijn klanten, die een doorsnede van de Nederlandse ondernemingen vertegenwoordigen.

    Als onafhankelijke energieleverancier is MAIN Energie klaar voor de volgende fase van zijn groei, die focust op het aanbod van een volledig gamma diensten voor energiebeheer die het werk van de klanten zullen verlichten. Parcom Capital beschouwt de overname als een uitstekende aanvulling van zijn portfolio, gelet op de strategische groeiambities van MAIN Energie, op zijn netwerk en zijn ervaring met soortgelijke investeringen.

    Het huidige management van MAIN Energie verandert niet en heeft in samenwerking met Parcom ambities geformuleerd voor de toekomstige groei van MAIN Energie op de bedrijvenmarkt en aanverwante klantsegmenten. Deze groei zal worden nagestreefd met de bijkomende ontwikkeling van toepassingen en diensten die de energie-efficiëntie van de klanten zullen verbeteren. Met een directe klantendienst en een ervaren verkoopteam zal MAIN Energie focussen op de levering van specifieke energieoplossingen, gebaseerd op inzichten in het energieverbruik van de individuele klant, en met flexibele factureringsstructuren. In 2014 boekte MAIN Energie een omzet van ongeveer € 100 miljoen. De hoofdzetel in Amsterdam telt momenteel meer dan 100 werknemers. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke fusiegoedkeuringen en zou in het derde kwartaal van 2015 afgerond moeten zijn.