• Group of Butchers | oktober 2020

  Parcom en Equistone bereiken akkoord over de overname van Group of Butchers

  De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom heeft een akkoord bereikt met Equistone Partners Europe (‘Equistone’) over de overname van Group of Butchers, een toonaangevende leverancier en leider in ambachtelijke private-labelvleeswaren. Parcom zal het management helpen met verdere waarde creatie, door te focussen op de integratie van recente overnames alsook potentiële nieuwe overnames en daarmee uit te breiden naar andere productcategorieën.

  Remko Rosman, CEO van Group of Butchers: “Met Equistone als partner hebben wij onze positie als leidende leverancier van ambachtelijke vleeswaren versterkt en ons geografisch verder uitgebreid. Voor de toekomst zijn wij bijzonder verheugd over onze nieuwe partner Parcom, die ons in de volgende groeifase zal steunen. We zijn onder de indruk van Parcom’s daadkracht en twijfelen er niet aan dat wij met hun steun en netwerk ons strategische traject kunnen versnellen.”

  Volgens Maurits Werkhoven, Partner bij Parcom, zit er veel raakvlak tussen de plannen van management en de capaciteit van Parcom om de toekomstige groei te bevorderen: “Het managementteam van Group of Butchers heeft een sterke staat van dienst in de introductie van superieure ambachtelijke producten voor zijn klanten. Wij kijken er dan ook naar uit om het toegewijde managementteam actief te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van de categorie.”

  Dr. Marc Arens, Partner bij Equistone: “De afgelopen vier jaar hebben we een aantal belangrijke stappen gezet om het bedrijf verder uit te breiden, zowel organisch als door middel van strategische overnames in de Benelux en Duitsland. Wij zijn trots dat wij het managementteam hebben kunnen ondersteunen met de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf in een dynamische marktomgeving, waar Group of Butchers zich veerkrachtig heeft getoond (vooral tijdens de coronapandemie) en zijn leiderschap heeft bewezen. Wij danken het managementteam voor hun leiderschap en wensen Group of Butchers het allerbeste voor de toekomst met Parcom, volgens ons de ideale partner om de volgende groeifase van het bedrijf te ondersteunen.”

  De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting later dit jaar worden afgerond. 

  Over Group of Butchers

  Group of Butchers, dat in 1997 werd opgericht onder de naam Dutch Grill Specialties, heeft zijn hoofdkantoor in het Nederlandse Tilburg en focust zich op de productie en distributie van hoge kwaliteit vleeswaren. De onderneming omvat verscheidene lokale slagersbedrijven die elk hun eigen vleesspecialiteiten produceren, met als resultaat een productenportfolio dat varieert van runderrookvlees tot rookworst, filet américain en gebraden en gegrilde vleeswaren. Het bedrijf telt vandaag ongeveer 900 werknemers en verwacht voor 2020 een omzet van ongeveer €280 miljoen. 

  Over Equistone

  Equistone is een van Europa’s vooraanstaande investeerders in buy-outs in het middensegment, met een succesvol track record van meer dan 40 jaar en meer dan 400 afgeronde transacties. Het bedrijf heeft een team van meer dan 40 investering specialisten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, die investeren als strategische partner naast de managementteams. Equistone investeert momenteel uit zijn zesde buy-outfonds, dat in maart 2018 definitief is gesloten met een totaal gecommitteerd bedrag van €2,8 miljard. Heras en BOAL Group zijn enkele voorbeelden van ondernemingen in Nederland in de huidige portefeuille van Equistone.