• Climate for Life | december 2020

  Parcom en Gimv bereiken akkoord over de overname van Climate for Life

  Parcom heeft een akkoord bereikt met Gimv over de overname van Climate for Life, een voorloper in de markt van gezonde en energiezuinige HVAC binnenklimaat oplossingen. Parcom zal het management ondersteunen met verdere waarde creatie, door te focussen op de grote kansen in de verduurzaming van de woningbouw.

  Climate for Life heeft vandaag de dag een leidende positie in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt en is, vanuit haar streven naar energieneutraal wonen, een ongeëvenaarde voortrekker in bijvoorbeeld water/water warmtepompen en ventilatie. Climate for Life heeft verregaande ambities om die rol binnen de energietransitie verder uit te bouwen, waar grote investeringen voor nodig zijn.

  Bas Korte, CEO van Climate for Life: “Met Parcom krijgen we een investeerder die niet alleen deze ambities volledig ondersteunt, maar die bekend staat als zeer gecommitteerd om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Doordat we verregaande investeringen gaan doen, kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen. Alleen zo kunnen we onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel omdat zij de dynamiek en kansen rondom de verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.”

  Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Climate for Life draagt met haar onderscheidende en marktleidende productaanbod actief bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Deze markt is enorm in beweging en wij geloven sterk in de vele groeimogelijkheden voor Climate for Life. Wij kijken er naar uit om het toegewijde management team actief te ondersteunen in de verdere realisering van hun ambities.”

  Over Climate for Life

  Climate for Life streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven – met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Wij maken energieneutraal wonen – volgens de klimaateisen van morgen – vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager – of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.

  De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond.