• Yource | december 2020

  Parcom en KeBeK bereiken akkoord over de overname van Yource

  Parcom en het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity hebben een akkoord bereikt over de overname van Yource. Parcom zal hierbij meerderheidsaandeelhouder worden van het bedrijf, terwijl het management en KeBeK aandeelhouders blijven in de nieuwe combinatie.

  Yource is marktleider in klantcontact binnen de Benelux. Door haar unieke combinatie van diensten waaronder recruitment, insourcing, outsourcing, nearshoring en offshoring, kan Yource organisaties voorzien in hun totale klantcontact value chain. Dit doet Yource in 5 landen met meer dan 9.000 medewerkers. Yource is de afgelopen jaren uitgebouwd tot een groep met een omzet die dit jaar 170 miljoen euro zal bereiken. Dit is zowel met organische groei als met overnames in België, Nederland en Bulgarije gerealiseerd.

  Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Yource heeft een sterk management team met een duidelijke visie en focus op de verdere ontwikkeling van mens en techniek. Yource is over de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid en Parcom wil helpen de verdere ambities te realiseren. Wij kijken er naar uit om het toegewijde management team hierbij actief te ondersteunen.”

  Yource neemt Cendris over van PostNL

  Tegelijkertijd heeft Yource een akkoord bereikt met PostNL over de overname van Cendris. Cendris is met 3.000 medewerkers op meer dan 10 locaties specialist op het gebied van klantcontact. Cendris werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers en aansprekende merken, waaronder PostNL.

  Robin Jansen, CEO Yource: “Met de komst van Parcom en deze versterking van onze positie in de klantcontactbranche, vergroten we niet alleen onze positie als markleider in de Benelux, maar hebben we ook meer ruimte voor breedte investeringen ten behoeve van onze algemene dienstverlening en innovatie in techniek.”

  Gert Van Huffel, Managing Partner bij KeBeK Private Equity: “De toevoeging van Cendris aan Yource is een nieuwe mijlpaal die we realiseren in de uitbouw van de groep in de Benelux. We zijn als KeBeK verheugd dat we samen met Parcom en het management aan het verdere groeiplan van Yource kunnen blijven timmeren.”

  Over Yource

  Yource is marktleider in klantcontact binnen de Benelux. Door haar unieke combinatie van diensten waaronder recruitment, insourcing, outsourcing, nearshoring en offshoring, kan Yource organisaties voorzien in hun totale klantcontact value chain. Dit doet Yource in 5 landen met meer dan 9.000 medewerkers en een omzet dit jaar van 170 miljoen euro.

  Over KeBeK

  KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat participeert in solide, middelgrote bedrijven met een identificeerbaar potentieel voor verdere waarde creatie. KeBeK ondersteunt actief het managementteam van haar participaties bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie. De financiële middelen van KeBeK worden verschaft door vooraanstaande institutionele investeerders, family offices en succesvolle ondernemers.