• Euramax | februari 2020

    Parcom en OmniMax bereiken een akkoord over de overname van Euramax Coated Products

    Parcom Capital heeft een akkoord bereikt over de overname van Euramax Coated Products van zijn Amerikaanse moedermaatschappij OmniMax International. Euramax Coated Products is een toonaangevende leverancier van coatingdiensten voor aluminiumspoelen voor de markten van de architectuurproducten, de recreatievoertuigen en het transport.

    Rick Brown, CEO OmniMax International: “Wij zijn verheugd over de verkoop van onze activiteit Euramax Coated Products. Dit was een strategische kans om een van onze waardevolle, sterk presterende activiteiten in Europa van de hand te doen, opdat OmniMax verder zou kunnen investeren in zijn activiteit bouwproducten in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Onder OmniMax is Euramax Coated Products jarenlang gegroeid, dankzij een sterke kern van medewerkers en activa. Wij wensen hun het allerbeste met Parcom als nieuwe eigenaar.”

    Parcom Capital levert gespecialiseerde kennis en leidt ondernemingen door fases van duurzame groei en transformatie. Kimon Baloumis, Investment Manager: “Wij kijken enthousiast uit naar de samenwerking met Euramax, dat we hebben leren kennen als een ambitieus bedrijf met een sterke focus op premium producten en innovatie. Met zijn onafhankelijke positie in de waardeketen kan het bedrijf zijn klanten met het hoogste kwaliteitsniveau bedienen. Wij zien veel commerciële opportuniteiten in zijn gedifferentieerde productaanbod en zullen het team actief steunen bij de verdere ontwikkeling van het potentieel van Euramax.”

    De transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en andere gebruikelijke voorwaarden. Ze zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 afgerond zijn.