• Parcom | oktober 2023

    Parcom haalt €960 miljoen op voor Fonds VII

    Parcom is verheugd aan te kondigen haar zevende fonds (“Fonds VII”) op te hebben gehaald ter grootte van de ‘hard cap’ van €960 miljoen. Met Fonds VII zal Parcom haar strategie voortzetten en investeren in toonaangevende mid-market bedrijven gevestigd in Nederland, veelal in partnerschap met oprichters en ondernemers.

    De interesse van investeerders voor Fonds VII was significant groter dan het maximale streefbedrag en het fonds is volledig gealloceerd binnen zes maanden na de lancering. Dit is voornamelijk te danken aan het vertrouwen van Parcoms bestaande investeerders en interesse van nieuwe investeerders uit binnen- en buitenland. Het profiel van de groep investeerders  van Fonds VII is gediversifieerd qua type en geografie, en omvat onder andere pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders, family offices en ondernemers uit Europa, Noord-Amerika en Azië.

    Gijs Vuursteen, Managing Partner van Parcom: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze bestaande investeerders en trots op het verwelkomen van vooraanstaande nieuwe investeerders. Ook voor Fonds VII kijken we er weer naar uit samen te werken met ondernemers en managementteams.”

    Evercore Private Funds Group trad op als exclusieve wereldwijde placement agent en Loyens & Loeff als juridisch en fiscaal adviseur.