• Vlisco | september 2021

  Parcom rondt de overname van Vlisco af

  Parcom heeft de overname van Vlisco, een toonaangevende ontwerper en producent van karakteristieke Afrikaanse stoffen, afgerond.

  Vlisco heeft een lange historie van vakmanschap sinds de oprichting in 1846 waarbij haar producten met name worden geroemd door consumenten voor de unieke designs en hoge kwaliteit stoffen. Heden heeft Vlisco een leidende positie in West en Centraal Afrika met een portefeuille van 4 toonaangevende merken: Vlisco, Uniwax, GTP en Woodin.

  David Suddens, Vlisco: “Voor de medewerkers van Vlisco biedt de overname door Parcom ruimte voor een nieuwe start. Deze nieuwe start wordt gedefinieerd door het beste van Vlisco’s verleden en heden te behouden en tegelijkertijd alle uitdagingen en kansen te omarmen die zich zullen voordoen met de demografische groei van Afrika en de komst van nieuwe technologie. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Parcom’s ondersteuning in staat zullen zijn ons potentieel te benutten.”

  Kimon Baloumis, Parcom: “Wij zijn verheugd om met Vlisco’s management team samen te gaan werken en onderdeel te worden van de rijke historie van het bedrijf. Vlisco heeft een toonaangevende positie in de markt van Afrikaanse gedrukte stoffen die dynamisch is, snelgroeiend en waar naar verwachting significante commerciële kansen zullen komen te liggen. We onderschrijven de strategie van management om significant te investeren in Afrika en Nederland en kijken ernaar uit hen te ondersteunen in het realiseren van hun ambitieuze doelstellingen voor het bedrijf.”

  De transactie is goedgekeurd door de ondernemingsraad en mededingingsautoriteiten. 

  Over Vlisco

  Vlisco ontwerpt en produceert onderscheidende stoffen die geliefd zijn bij Afrikaanse vrouwen en mannen sinds 1846. De speciaal vervaardigde stoffen worden nog altijd gemaakt met traditionele methodes en materialen. In de afgelopen 175 jaar heeft Vlisco meer dan 350.000 originele textiel ontwerpen gemaakt. Veel van deze ontwerpen zijn cultureel erfgoed geworden, en hebben speciale namen en betekenissen gekregen van de handelaren van Centraal en West Afrika. Naast de traditionele classics worden elk jaar nieuwe designs gemaakt om de nieuwe generatie Vlisco enthousiastelingen te cultiveren. Vlisco’s zeer expressieve en creatieve klanten maken van de stoffen modieuze en unieke creaties.

  Geïnspireerd door Afrika, gemaakt met een techniek die is afgeleid van het Indonesische Batik, ontworpen in Nederland, zijn Vlisco’s erfgoed en kenmerkende design een multiculturele smeltkroes van schoonheid en industrieel vakmanschap. Er werken 2.000 FTE bij het bedrijf.

  Meer informatie: www.vlisco.com