• Quoratio | juli 2022

  Quoratio Groep gaat volgende fase van groei in met Parcom

  Investeringsmaatschappijen Parcom en Foreman Capital hebben een akkoord bereikt over de overname van de Quoratio Groep, een leidende detacheerder op het gebied van administratieve processen in de zorg, financiën, pensioenen, sociaal domein en HR/payroll. Met Parcom als partner wil de directie van de Quoratio Groep de huidige groeistrategie en bedrijfscultuur voortzetten. Voor medewerkers, klanten en partners zal de overname geen veranderingen teweeg brengen.

  De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert met 750 eigen medewerkers en zo’n 200 ZZP’ers detachering- en consultancydiensten voor kritieke administratieve processen. De Quoratio Groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & Payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital & Data Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence, data- en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar Zero Admin, een bedrijfsvoering waarin administratie niet aanwezig lijkt.

  In 2016 verkochten de oprichters van de Quoratio Groep het merendeel van de aandelen aan Foreman Capital, met een groeiplan voor ongeveer vijf jaar. In die tijd is het bedrijf – autonoom en via verschillende bedrijfsovernames – stevig gegroeid. Nu dit groeitraject succesvol is doorlopen, is het volgens de aandeelhouders en de directie tijd voor de volgende fase, waarbij Parcom de weg vrij maakt voor verdere uitbreiding van de propositie naar andere markten en voor voortzetting van de buy and build strategie.

  Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep: “Alle geïnteresseerde partijen gaven aan onder de indruk te zijn van onze bedrijfscultuur en het unieke karakter, waarbij we ook mensen rekruteren die niet noodzakelijk een diploma hebben. In onze keuze voor een nieuwe partner vonden we het zeer belangrijk dat dat behouden zou blijven. We willen samen met onze collega’s blijven groeien en wat we al goed doen in stand houden, maar met mogelijkheden om onze ambities en plannen te realiseren. Parcom ondersteunt deze wens, heeft de nodige ervaring in detachering in niche-gebieden en begeleidde veel bedrijven uit haar portfolio bij verdere groei. Ik ben Foreman Capital zeer dankbaar voor hun ondersteuning in de afgelopen jaren en vind het heel leuk dat Dick Groen – oprichter van Quoratio – betrokken zal blijven als minderheidsaandeelhouder en adviseur.”

  Marco van Vliet, Parcom: “We zijn onder de indruk van de positie die de Quoratio Groep de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Daarnaast zien we een sterk management team, met ambitie en een scherpe blik op de sector. We kijken ernaar uit Quoratio’s dienstverlening in partnerschap met het team verder uit te bouwen en hebben vertrouwen in een mooie toekomst voor het bedrijf.”

  Maxime Rosset, Foreman Capital: ”Het was een voorrecht om met de Quoratio Groep, haar directie en Dick Groen te mogen werken. Zowel via organische groei als door overnames hebben wij gezamenlijk het bedrijf uitgebouwd tot een succesverhaal, met een sterke positie in meerdere disciplines. Wij geven de Quoratio Groep graag een verdere en nieuwe toekomst bij Parcom.”

  Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie is onder voorbehoud van o.a. een positief advies van de ondernemingsraad en goedkeuring van de  Autoriteit Consument & Markt.

  Over Quoratio Groep
  De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert met 750 eigen medewerkers en zo’n 200 ZZP’ers detachering- en consultancydiensten voor kritieke administratieve processen. De Quoratio Groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & Payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital & Data Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence, data- en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar Zero Admin, een bedrijfsvoering waarin administratie niet aanwezig lijkt. Meer informatie: www.quoratiogroep.nl.

  Over Foreman Capital
  Foreman Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op groeiende winstgevende bedrijven in het MKB, die actief zijn in handel, dienstverlening, productie en e-commerce. Vanuit haar kantoren in Amsterdam en Kopenhagen ondersteunt het Foreman team al 25 jaar ondernemers, DGA’s en familiebedrijven in het realiseren van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun onderneming. Meer informatie: www.foremancapital.nl.