• RECO | juli 2024

  RECO gaat volgende fase van groei in met Parcom

  De familie Reigwein en investeringsmaatschappij Parcom hebben een akkoord bereikt over de overname door Parcom van RECO, een specialist in materieelverhuur voor de zakelijke markt. Met Parcom als partner wil de directie van RECO de huidige groeistrategie en bedrijfscultuur voortzetten. Er zal de komende jaren worden ingezet op duurzame groei binnen materieelverhuur, met als doel om dé partner te worden voor alle materieelvraagstukken voor RECO’s zakelijke klanten. Voor medewerkers, klanten, leveranciers en partners zal de overname geen veranderingen teweegbrengen.

  RECO  is een Nederlands familiebedrijf, gevestigd in Koudekerk aan den Rijn, met 280 medewerkers. RECO is al ruim 70 jaar dé specialist in het verhuren van materieel aan de zakelijke markt middels een uitgebreid materieelpakket. RECO combineert materieelverhuur voor onder andere de bouw, rail & infra, industrie, maritieme sector en de overheid met technisch advies en aanvullende diensten. Door deskundig advies van haar specialisten én een uitgebreid productassortiment levert RECO de totaaloplossing voor ieder project. Als familiebedrijf werkt RECO via korte lijnen met persoonlijk contact, waardoor snel kan worden geschakeld en zekerheid kan worden geboden aan klanten.

  RECO heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Na 70 succesvolle jaren onder leiding van de familie Reigwein, is het volgens de familie Reigwein en de huidige directie tijd voor de volgende groeifase. Parcom maakt de weg vrij voor verdere uitbreiding van de huidige propositie binnen Nederland en het VK, evenals verdere niet-organische groei via overnames. Deze samenwerking biedt daarmee slagkracht om verder te investeren in nieuwe productgroepen voor de zakelijke markt, verdere geografische uitbreidingen binnen Nederland en VK, en een leidende positie te verwerven als aanbieder van duurzame oplossingen in tijdelijke energievoorzieningen.

  Het bedrijfsonderdeel RECO Lift Solutions te Waddinxveen dat zich richt op verhuuractiviteiten van de tijdelijke personenliften, noodliften en trapliften zal niet overgaan naar Parcom maar zal met haar circa 30 medewerkers worden voortgezet door Robin Reigwein.

  Robin Reigwein, RECO: “Ik heb veel vertrouwen in Parcom als partner voor de volgende groeifase van RECO. De input en ervaring van het Parcom team zullen een mooie aanvulling zijn op het directieteam. Bovendien erkennen ze de kracht van RECO’s dynamische en slagvaardige (familie)bedrijfscultuur en willen dat behouden. Zelf zal ik actief betrokken blijven bij RECO Lift Solutions. Ik kijk ernaar uit om met dat team in te spelen op de internationale kansen en zo verder te groeien, waarbij we ook zeker de hechte samenwerking met RECO zullen blijven waarborgen.”

  Willem-Jan Merckel, Parcom: “We zijn zeer verheugd om te investeren in RECO en partner te worden van de directie. We zijn onder de indruk van de ontwikkeling die RECO sinds haar oprichting heeft doorgemaakt onder de familie Reigwein. Het bedrijf biedt een unieke propositie aan zakelijke klanten, gebaseerd op het ontzorgen van de klant op het gebied van materieelvraagstukken. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in haar verdere ontwikkeling.”

  Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie is onder voorbehoud van o.a. goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

  Over RECO

  RECO is een slagvaardig, dynamisch en succesvol familiebedrijf en al ruim 70 jaar specialist in het verhuren van materieel aan onder andere de bouw, rail & infra en evenementen. RECO combineert materieelverhuur met technisch advies en aanvullende diensten zoals calculatie, transport en montage. Door deskundig advies én een uitgebreid productassortiment levert RECO de totaaloplossing voor ieder project. RECO is met circa 280 medewerkers actief in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de RECO-filosofie al die jaren onveranderd is gebleven, is het bedrijf door de jaren heen gegroeid tot dé totaalpartner in materieel op de Nederlandse markt. Meer informatie: www.reco.eu.