• Simpel | oktober 2020

  Simpel wordt onderdeel van
  T-Mobile Nederland

  T-Mobile Nederland heeft haar voornemen bekend gemaakt om Simpel toe te voegen aan het bedrijf. Partijen hebben hierover vandaag overeenstemming bereikt en dehandtekening onder de koopovereenkomst gezet.

  CEO Jasper de Rooij is blij met de voorgenomen verkoop. “Wij maken al jaren gebruik van het netwerk van T-Mobile. We kennen elkaar vanuit deze samenwerking goed. Wij hebben een sterke groei in aantal klanten gerealiseerd en vonden dit een goed moment om te verkopen. Het is heel logisch dat we Simpel aan T-Mobile verkopen. Op deze manier garanderen wij onze klanten dat zij gebruik kunnen blijven maken van het snelste en beste netwerk van Nederland en kunnen blijven rekenen op een hoog niveau van dienstverlening tegen aantrekkelijke tarieven.”

  Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “De overname van Simpel stelt ons in staat om in een uitdagende mobile-only markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. We kunnen onze marktstrategie als uitdager hiermee ook op lange termijn continueren. Met de voorgenomen overname kunnen we dit in alle marktsegmenten doen en zo op alle fronten de strijd aangaan met KPN en Vodafone. En dat is goed nieuws voor al onze klanten dus ook voor die van Simpel, want voor hen is natuurlijk niet alleen prijs relevant maar zeker ook netwerkkwaliteit en klantenservice. Wij zetten als T-Mobile de klant voorop en verbeteren continue onze producten en diensten. Dit principe passen wij uiteraard ook toe op de klanten van Simpel. De voorgenomen toevoeging van Simpel aan T-Mobile heeft geen impact op de wholesale strategie van T-Mobile. Søren Abildgaard: “We blijven ook in de toekomst open staan voor nieuwe wholesale-klanten op ons mobiele netwerk en hebben daar ook de ruimte voor.” De voorgenomen overname moet nog door de ACM worden goedgekeurd.

  Over Simpel
  Simpel is in 2007 opgericht door CEO Jasper de Rooij en maakt sinds 2014 als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) gebruik van het netwerk van T-Mobile. Simpel verkoopt via haar eigen website sim-only abonnementen en heeft op dit moment circa 1 miljoen klanten. Simpel telt circa 20 medewerkers.

  Den Haag, 16 oktober