• STAR Group | juni 2015

  STAR Group verwerft IMG Engineering

  STAR Group (‘STAR’) heeft 100% van de aandelen van het technische projectbedrijf IMG Engineering GmbH verworven. IMG gebruikt zijn technische expertise voor de levering van zeer geavanceerde projectondersteuning in de sectoren van olie, gas, energie en gerelateerde industrieën. IMG telt de bekendste bedrijven in de sectoren van de procesindustrie en de energie onder zijn klanten. De onderneming werd in 2011 opgericht en is voornamelijk actief in Duitsland. Ze heeft haar hoofdzetel in Gelsenkirchen.

  François Claeijs, stichter en CEO van STAR:

  “IMG heeft een sterke positie verworven met zijn uitmuntende projectondersteuning in engineering, bouw, projectmanagement en veiligheid. Het bedrijfsmodel van IMG, dat de beste specialisten inzet voor de grootste, uitdagendste projecten in de sector van olie, gas, energie en de aanverwante procesindustrie, past naadloos in de strategie van STAR. Deze overname zal vooral de positie van STAR in Duitsland versterken. Daarnaast zal het uitstekende netwerk van IMG onze groei in de Benelux bevorderen.

  Dankzij onze leidende marktpositie kunnen wij onze diensten voor zowel de klanten als de technische specialisten meer dan ooit uitbreiden en verbeteren. Wij zien IMG als de ideale partner om onze voortuitgang te stimuleren. We zijn dan ook erg blij met de aankondiging van deze overname, die voor een stuk mogelijk is gemaakt door de actieve steun van onze aandeelhouder, Parcom Capital.”

  STAR Group had in 2014 een omzet van € 129 miljoen. STAR Group verwacht in 2015 een omzet van meer dan € 150 miljoen.