• RH Marine Group | november 2015

  Start van RH Marine Group

  RH Marine Group, het voormalige Imtech Marine, werd vandaag tijdens de beurs Europort in Rotterdam gepresenteerd.

  Na de recente overname door Parcom Capital en Pon Holdings verandert Imtech Marine zijn naam in RH Marine Group. RH Marine Group is ontstaan op de sterke basis van zijn stichtende ondernemingen, Radio Holland en Van Rietschoten & Houwens.

  De twee grote pijlers voor het onderhoud en de nieuwbouw bij Imtech Marine zijn eveneens bij de naamswijziging betrokken. Radio Holland behoudt zijn naam maar krijgt een fris nieuw logo. Radio Holland is een bekend globaal merk in navigatie en communicatie, connectiviteit, ICT-diensten aan boord en het onderhoud van deze systemen. Het verbindt zijn klanten met een ongeëvenaard netwerk van kantoren en steunlocaties langs de mondiale scheepvaartroutes. Het levert een unieke expertise in technische service die de klanten helpt om intelligenter en rendabeler te werken. Het managementteam van Radio Holland heeft bovendien een strategie aangekondigd om het aanbod van het bedrijf in ICT aan boord te versterken. Voortbouwend op zijn ervaring en het succesvolle ontwerp en de implementatie van integrale netwerken aan boord, zal Radio Holland de klanten oplossingen op maat aanbieden die naadloos aansluiten op hun ICT- en connectiviteitsbehoeften.

  De nieuwbouwpijler, het voormalige “Imtech Marine & Offshore” neemt een nieuwe start onder de naam RH Marine. RH Marine is de leidende systeemintegrator en full-service leverancier van geavanceerde technologie voor de ondersteuning van de kernprocessen van complexe schepen, met innovatieve oplossingen voor elektriciteit, automatiseringssystemen en HVAC. Als integrator van maritieme systemen is RH Marine actief op een aantal specifieke markten, zoals marine, megajachten, speciale voertuigen en ferry’s en cruiseschepen (via het gespecialiseerde HVAC-bedrijf Schiffbau-/Dockbautechnik in Hamburg). Zijn innovatiefocus is gericht op hybride aandrijvingen, toekomstbestendige scheepsautomatisering en prestatiebeheer.

  René ten Brinke, CEO van RH Marine Group, geeft commentaar: “De rijke geschiedenis van de stichtende bedrijven, Van Rietschoten & Houwens, dat teruggaat tot 1860, en Radio Holland, dat teruggaat tot 1916, heeft in de naamswijziging een sleutelrol gespeeld. Beide ondernemingen hebben RH als initialen, zodat het ons een goed idee leek om die letters in de nieuwe naam op te nemen en RH Marine Group, Radio Holland en RH Marine een nieuw, scherp, kleurrijk merk mee te geven.

  Al onze merken, met inbegrip van Radio Holland, RH Marine, Van Berge Henegouwen, Venteville, Techsol Marine, Elkon, Schiffbau-/Dockbautechnik en Tess, behouden hun individuele naam en merkstijl en blijven focussen op hun kernspecialiteiten, technologische expertise en doelmarkten, om flexibele oplossingen op maat aan te bieden die goed inspelen op de eisen van de klanten. In zekere zin is dit een nieuwe start en we kijken uit naar wat de toekomst te bieden heeft.”