• STAR Group | juni 2022

  The Specialist Group wordt overgenomen door Oaktree en TSG Management

  The Specialist Group (“TSG”), Parcom en fondsen beheerd door Oaktree Capital Management, L.P. (“Oaktree”) hebben vandaag aangekondigd dat TSG oprichter Francois Claeijs en Parcom een akkoord hebben bereikt over de verkoop van hun belang in TSG aan Oaktree en het management van TSG.

  Het in Moerdijk gevestigde TSG is een toonaangevende leverancier van technische specialisten aan klanten in aantrekkelijke, structureel groeiende sectoren zoals duurzame energie, (petro)chemie, infrastructuur en life sciences. TSG is ook een key partner voor haar klanten in hun energie transitie, een segment met een sterke wind in de rug. Sinds de acquisitie van STAR Group, TSG’s bekendste label, door Parcom in 2011 heeft Parcom de groeistrategie van het bedrijf ondersteund, onder meer door de acquisities van Sentijn in 2018 en Or-Quest in 2020.

  De voorgestelde transactie zal TSG ondersteunen bij het versnellen van de volgende groeifase. Als portfoliobedrijf van Oaktree zal TSG profiteren van Oaktree’s expertise in de energietransitie en van de bredere portfolio van Brookfield, een van de grootste eigenaren en ontwikkelaars van (duurzame) energie projecten en infrastructuur.

  Sil Hoeve, CEO van The Specialist Group: “In Oaktree hebben wij een partner gevonden die ons kan helpen bij het versnellen van onze strategie, waarbij het toevoegen van extra schaal, diversificatie en aanvullende activiteiten aan het bestaande TSG platform centraal staan. Wij zijn dankbaar voor de steun en kansen die TSG de afgelopen jaren van Parcom heeft gekregen, en wij kijken ernaar uit om in de komende jaren met Francesco en het Oaktree team samen te werken.” 

  Anouar Noudari, Board Member bij The Specialist Group: “Gedurende ons aandeelhouderschap heeft TSG een stabiel groeipad doorgemaakt. Sil en het TSG team hebben geweldig werk verricht door TSG te transformeren van een vooraanstaande niche detacheerder in de olie- en gassector, naar een schaalbaar en gespecialiseerd multi-brand staffing platform gericht op technisch specialisten die de energietransitie drijven.” 

  Francesco Giuliani, Managing Director bij Oaktree’s Power Opportunities Group: “Voortbouwend op het gevestigde TSG platform en track record van succesvolle acquisities zien wij een duidelijk pad om TSG zowel organisch als met additionele acquisities naar de volgende groeifase te brengen met een focus op de energietransitie. In nauwe samenwerking met Sil en het bredere team is ons doel om van TSG een Europese koploper in de staffing van hoogopgeleide technische specialisten te maken, gericht op het mogelijk maken van de energietransitie voor belangrijke bedrijven in de verschillende doelsectoren.” 

  De transactie is onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden voor closing en zal naar verwachting in Q3 2022 worden afgerond.

  Over The Specialist Group
  The Specialist Group is een platform dat technische specialisten detacheert en inzet op projectbasis. TSG bedient ruim 350 klanten in verschillende technische eindmarkten zoals duurzame energie, (petro)chemie, infrastructuur en life sciences. Het bedrijf heeft vijf labels (STAR Group, Sentijn, Or-Quest, Fellow en ECC Solutions) en biedt regionale dekking in Nederland, België en Duitsland, waarbij het bedrijf focust op zowel jonge professionals als ervaren kandidaten. Meer informatie: https://www.thespecialistgroup.com/.

  Over Oaktree
  Oaktree is een wereldwijd opererende, toonaangevende investeringsmanager gespecialiseerd in alternatieve beleggingen, met $164 miljard aan beheerd vermogen per 31 maart 2022. Het bedrijf hanteert een opportunistische, op waarde gerichte en risico beheersende benadering bij beleggingen in kredieten, private equity, reële activa en beursgenoteerde bedrijven. Oaktree heeft wereldwijd meer dan 1000 werknemers verspreid over kantoren in 20 steden. Meer informatie: http://www.oaktreecapital.com/ .