• Univar | juni 2015

    Univar sluit beursintroductie af

    Univar Inc. maakt de afsluiting bekend van zijn beursintroductie en de volledige uitoefening van de overinschrijvingsoptie door de underwriters.

    Univar Inc. (NYSE: UNVR) (de “Vennootschap”), een globale distributeur van chemische producten en leverancier van diensten met toegevoegde waarde, heeft vandaag de afsluiting bekendgemaakt van zijn in het verleden aangekondigde primaire emissie van gewone aandelen tegen een prijs van $ 22,00 per aandeel. Op 18 juni ging op de beurs van New York de handel in het gewone aandeel van de vennootschap van start onder het tickersymbool UNVR.

    De underwriters op de primaire emissie maakten volledig gebruik van hun optie om een extra 5.250.000 gewone aandelen van bepaalde van onze aandeelhouders te kopen. Bijgevolg verkocht de vennootschap 20.000.000 gewone aandelen en verkochten bepaalde van onze aandeelhouders 20.250.000 gewone aandelen in de beursgang. Daarnaast voltooide de vennootschap een gelijklopende privéplaatsing van $ 350 miljoen aandelen bij Dahlia Investments Pte. Ltd., een indirecte 100%-dochteronderneming van Temasek Holdings (Private) Limited.

    Deutsche Bank Securities, Goldman, Sachs & Co. en BofA Merrill Lynch traden op als gezamenlijke bookrunners. Bijkomende bookrunners waren Barclays Capital Inc., Credit Suisse Securities (USA) LLC, J.P. Morgan Securities LLC, Jefferies LLC en Morgan Stanley & Co. LLC.